dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

A tak som súdruhov donútil speakovať....

Dnes som objednával nejaké domény od našich ukrajinských susedov, keď došlo na platenie musel som autorizovať platbu kartou telefonicky...

Keďže ovládam aj ruský aj anglický jazyk rozhodol som sa, už len z mojej dobroprajnej povahy, si s ukrajincami, ktorí hovoria, vzhľadom na svoju minulosť, perfektne po rusky, trošku pospeakujem.

Vytočil som číslo a z druhej strany sa ozval ruskym hlasom nejaky človiečik a ja na neho poď ho rovno zhurta po anglicky. Chudák niečo zahabkal, povedal: "wait a moment please..." a potom som len počul v pozadí: "Ivan, davaj sjuda, kto nibuď chočet gavariť po anglickym jizyku..." a tak som sa zoznamil s Ivanom. Keď som si niekedy myslel, že moja angličtina je na prd, verte mi, že po tomto mi hneď stúplo sebavedomie a pustil som sa do komunikácie s ním jedna radosť. Najprv sme si precvičili číslovky, keď som mu diktoval číslo karty. Bolo to myslím 3x. Potom dátumy, keď sme sa rozprávali o expirácii mojej karty. Následne opäť číslovky. Škoda, že ich nezaujímalo moje meno, lebo by som si precvičil aj spelling.

Po tom kurze mi zo seba vyjachtal, že má nejaký problém, nech mu zavolám o 30 minút. A tak som zavolal. Tentokrát dvihol iný Ivan, alebo ako sa volal a ten už vedel po anglicky trošku lepšie. No napriek tomu, že som mu vysvetlil, že iba preverujem, či platba prebehla korektne, chcel po mne opätovne tie iste údaje. Keď ich dostal prekvapene povedal, že platba je už zrealizovaná. A povedal mi nejaky autorizačný kód. Potom som asi dve minúty zisťoval na čo mi je, len aby som sa dozvedel, že mi je naprd :)

Nestihol som si ani vydýchnuť, keď zazvonil telefón a z neho odznela otázka, či náhodou nehovorím maďarsky. Moja odpoveď bola razantné: "NO!" a keďže dotyčný nemal poňatie, čo za Slováka má na konci drátu, položil druhú otázku, či náhodou niekto nehovorí vo firme po maďarsky. A tak som opäť pustil platňu od začiatku: "NO!". A tak musel chudák so mnou hovoriť po anglicky. Opäť som vyhral ja, trošku som natiahol hovor, a už keď som sa chystal spustiť konverzáciu o počasí, poďakoval sa, vyžiadal si moju e-mailovu adresu, moje meno a že mi pošle mail...

A tak je moje dnešné skóre v rámci RVHP: 2:0 pre mňa.


News | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014