dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aj kvôli takýmto drobnostiam nemám rád Intel.

No flame! Jednoducho skúsenosť.
Dnes mi došiel z nemenovaného veľkoskladu takýto mail:

VŠEOBECNÉ UPOZORNENIE:

Vzhľadom na fakt, že sa mi množia prípady mechanicky poškodeného socketu LGA775 (dopravou) upozorňujem všetkých, že nebudem prijímať do reklamačného konania dosky s týmto socketom bez krytky na ňom, pretože je veľmi citlivý na poškodenie, aj bežný dotyk prstami.

Nemám v úmysle týmto opatrením zbytočne komplikovať život RMA pracovníkom ani zákazníkom, ide mi len o eliminovanie zbytočných poškodení pomerne drahých dosiek a následné dohady, kto poškodenie spôsobil.

Za pochopenie ďakujem.

Ak už socket na drahej doske poškodíte prstami, úprimne, je to srajda. Ja už cca 5 rokov (od čias prvého Durona) robím výlučne AMD a doposiaľ som nepočul nikoho zo svojich zákazníkov povedať zlé slovo na AMD. Všetko beží. Dokonca som v jedne firme menil dve PC konkurencie s Celeronami na palube za nové s Duronami, lebo im bežali nejaké aplikácie na dBase, ktoré na Celeronoch bežať nechceli a Duron od AMD si s tým bezproblémov poradil.

AMD dnes topí o dosť menej ako Intel. Výkon na úrovni frekvencie sa nedá porovnať. Napr. môj Athlon 64 3000+ 939 Socket bežiaci na frekvencii 1,81Ghz prekoná Intel Pentium 4 na frekvenci 2,8Ghz, nehovoriac o podpore 64-bit. Pritom jeho teplota je 45°C pri plnom zaťažení, vypnutom Cool’n’Quiet a teplote miestnosti cca 30°C.  Podobný Athlon 64 3000+, ale pre socket 747, umiestnený v serverovni s teplotou okolo 18~20 °C, beží na teplote pod 40°C už pár mesiacov. Jeho zatiaľ najväčší strop 50 °C bol, keď v lete vypadla v serverovni klíma a server rátal naplno v rámci relaxácie nejaké prelomovačky kryptomechanizmov, teda šľapal na 100%.


Komentáre | stály odkaz

Komentáre

  1. mam AMD
    trosku podtaktovany a ide bez ventilatora - tichucky pocitacik (pouzivam aj ako vezu a TV). Ked treba (napr. na hry) nataktujem, zapnem vrtulu - pohoda :)
    publikované: 17.02.2005 16:06:35 | autor: Spirit (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. v momente ked
    niekto zacne hovorit: AMD je lepsie ako INTEL, alebo WINDOWS su lepsie ako LINUX, ci ATARI je lepsie ako SINCLAIR je jasne, ze v tom nieco chyba.
    Chyba v tom casove rozlisenie (nedeste sa, nemyslim uctovnicky pojem). Ak porovnam procesor AMD k6-II 300 MHz s INTEL XEON P4 3GHz, ktory je lepsi??? asi je jasne, ze tato otazka bola nezmyselna a zamerne som ju tak polozil. Ze ked odparem tie dalsie parametre a zostane mi len AMD vs INTEL, tak porovnamvam hrusky a banany.
    Ked uz by sme chceli porovnat nejake dva procesory, tak by mali byt priblizne rovnakej podstaty. Navyse zalezi na testoch ake pouzijeme a na tom, kto s tym a ako dalej bude pracovat. Ak by som sebelepsi AMD a ovela slabsi INTEL, je otazka ci to niecomu vadi? Ako casto bezi ten procesor na maximalny vykon (mimo spominanej vedlajsej cinnosti pri lusteni RSA alebo inych cifier)? Ukaze sa, ze v drtivej vacsine pripadov procesor melie v idle case. Az ked sa dostaneme do stavu, ze procesor sa zacina "potit" a je citelna potreba upgradu, ma zmysel uvazovat co dalej. Ale nie emocialne AMD vs INTEL, ale aky vykon za ake peniaze (myslim TCO, lebo procesor je iba jedna komponenta pri upgrade) ma zmysel zakupit....
    publikované: 17.02.2005 17:43:14 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. to wa: cena
    Ked porovnas vykon/cena tak AMD vychadza lepsie a to nie je o emocionalnosti, ale o racionalnosti. Preco mam platit za nieco navyse? Ak kvoli znacke, tak je to o emociach....
    publikované: 17.02.2005 18:27:32 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. vsimol som si
    uz davnejsie ze mi staci na bezne veci 1GHz, a tak to zostane (kym system nepobezi v 3D s AI .. :) este som prerobil zdroj, je to super, ze mozem napr. nieco tahat v noci a ani nepocujem comp (inak som pri zapnutom nemohol spat). A tiez mi pripadalo AMD ako viac muziky za menej grosov.
    publikované: 17.02.2005 20:41:46 | autor: Spirit (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014