dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako kamarát aktivoval Windows XP po telefóne

Vraví sa, že obuvník chodí bosí a krajčír v potrhaných šatách. O tom, že je to pravda sa presvedčil jeden moj kamarát, keď si aktivoval windowse...

Kamarát si chcel aktivovať windows, lebo si preinšatloval systém. Cez net mu to nešlo, takže to skúsil cez telefón.

Zavolal tam a dvihla mu holka operátorka a spustila to štandardné bla bla, čo ma napísane v manuály. Potom sa pustila do aktivácie. Kolegá čaká, pričom ona tam niečo robí. Po 2 minútach mu povedala, že ho prepojí na kolegu, lebo jej zmrzol komp.

Ten zasa spustil manuálové bla bla a čosi tam robil. Po troch minútach mu povedal, že mu zavolá o 5 minút, lebo sa mu zdrbol komp.

Nakoniec mu zavolala ďalšia holka - operátorka. Keď zadával číslo, zdrbal sa pre zmenu jeho komp.

Ja mam podobné skúsenosti s OEM. Zákazník si kúpil počítač. Nainštalovalo sa mu OEM-ko a o dva dni mal poriadne prepetie v sieti, ktoré porúčalo 90% hw do kytek, prežila iba klávesnica, myš a monitor. Keď sa to všetko vyreklamovalo a zavolal som do MS, lebo samozrejme nešlo XP aktivovať koli tak rozsiahlej zmene hw, nejaký Billovec mi povedal, že nech poviem zákazníkovi, aby si kúpil nové win. Z huby mi vyšla pena, ktorou som oslintal celý telefón, keď som sa mu do neho vyvrieskal, že či je duševne v poriadku. Zákazník si zaplatí niekoľko tisíc za ich sw a vďaka zlihaniu hw ho môže hodiť do koša? Nakoniec ustúpil, zapísal si pre istotu moje dáta, keby sa asi porúčali na kávu a dal mi aktivačný kód.


Komentáre | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014