dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako sa Dežko rozviedol z ekonomických dôvodov...

V tomto roku predpovedám vysoký počet rozvodov u našich rómskych spoluobčanov. Väšina z nich bude za účelom zvýšenia rodinného rozpočtu. Prečo? Čítajte ďalej.

Pri rodinnej oslave svokra medzirečou nadhodila, že jej známi sa idú rozvádzať. Dôvodom je to, že kým manžel pracuje, maželka tesne pred dôchodkom nezamestnaná, bez šance zamestnať sa nedostáva od štátu nič. Keďže sa u manželov, resp. rodiny vyrátava životné minimum podľa celkového rodinného príjmu podeleného na jednotlivých členov, nemá ona šancu dostať podporu.

Každému je jasné, že dané minimum pri súčasných cenách je určite nepostačujúce a sú regióny, kde ľudia naozaj nemajú šancu zamestnať sa. Mladý človek s tým problém, ak má záujem pracovať, zbalí si veci a pôjde inam. U tých starších je to problém.

Riešením je rozvod. Manželia sa naoko rozvedú a teda žijú naoko oddelene. Štát im v tomto prípade samozrejme musí prerátať životné minimum na každého z nich. A teda dotyčná manželka nakoniec predsa len dostane podporu.

Je zaujímavé kam ľudia musia zájsť, aby mohli prežiť. A tak asi rozvodovosť porastie, aj keď z dôvodu, ktorý je povedzme si rovno chorý. Chorý lebo si tento rozvod vynúti sociálna politika.

Som pravičiar a preto škrtenie financií podporujem. Čiastočne aj túto sociálnu politiku. Ale akokoľvek sa pán Kaník snaží o sociálne reformy typu: "potrebujeme znížiť kvóty nezamestnaných, vymyslite si na úradoch práce, ako to spraviť.", vždy natrafí na rómsky fenomén.

Rómska menšina nemá morálku na úrovni bežného obyvateľstva, česť výnimkám. A tak môžeme očakávať, že takýto systém dospeje do štádia, že sa naši rómovia začnú rozvádzať. To by, ale nebolo to najhoršie. Problémy na seba nedajú dlho čakať. Hneď v úvode náš štát zafinancuje z časti túto rozvodovú aktivitu. Potom prestanú platiť muži alimenty a príde další súd. Keďže ho nebudú mať z čoho zaplatiť, bude to musieť zaplatiť štát. A potom vyvstanú ďalšie a ďalšie problémy.

Dá sa tomu zabrániť? Jediný demokratický spôsob je, že im opäť prispejeme na podpory. Inak skôr či neskôr budeme musieť pristúpiť, napriek úsiliu roznych aktivistov, na spôsoby nedemokratické.


Komentáre | stály odkaz

Komentáre

  1. demo
    tak to je jasne ye demokracia v tejto podobe tu nebude do nekonecna. Po konflikte pride autorita ktora vyriesi kaydu otayku...
    len neviem ci je to dobre... autority tu uy boli vid 88(resp.18) alebo stalinik( v 20.st)
    takyto system ma vyZnam pre spolocnost ale je to fakticky tragedia pre konkretnych ludi.
    romovia by mali po chlebe a s nimi aj ostatny...
    dufam ye ako praviciar si pochopil horeuvedene cisla..(nikam ta neyaradujem)
    jodl
    publikované: 21.03.2004 07:48:34 | autor: weffsdfsdfsd (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. cyklus
    Stridanie moci je prirodzeny cyklus. Ked pridu praviciari k moci, vytiahnu stat z brindy. Ked ludia citia, ze stat uz ma na to, aby pokryl urcite socialne istoty, nahradi ich lavica, ktora to pomalicky dotiahne do extremu s tym rozdavanim a potom musi logicky opat nastupit pravica...
    publikované: 21.03.2004 09:53:20 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014