dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo sa aktuálne na planéte Zem deje

Wampa ma dnes upozornil na celkom zaujímavú stránku, kde v online režime môžete sledovať counting rôzných štatistických dát o našej Zemi.

Na http://worldometers.info nájdete contery na rôzne údaje, ako je napríklad aktuálna populácia, úmrtnosť, pôrodnosť, koľko lesov nám mizne atď... Je tam toho dosť.

Je jasné, že vychádzajú zo štatistík za minulé obdobia a teda hodnoty nie sú 100%. Ale určite online zmena hodnoty daného ukazovateľa dokáže vytvoriť obraz o rýchlosti prírastku, resp. úbytku u daného faktora.

Jeden z mála faktov, ktoré ma potešili je ten, že toho roku vlády investovali o 356.194 miliárd US$ viac do školstva ako do zbrojenia a armády. Ak by sa ten rozdiel medzičasom zmenil, vedzte, že je to práve spomínaným online countingom. Ale je to potešujúci fakt, že ľudia zatiaľ ešte nestratili zdravý rozum.

Mimochodom, vedeli ste, že predaj počítačov už takmer dobieha predaj bicyklov...? Pritom, najviac bicyklov je určite v Číne.

Alebo, že na 2 milióny vyrobených cigariet pripadne jeden mŕtvy fajčiar.

Kým v USA minuli v tomto momente niečo cez 28 miliárd US$ na stravu na svete hladuje takmer 274 miliónov ľudí a 180 miliónov detí je podvyživených.

Aj to sú dáta o našej Zemi. Kým som dopísal tento článok, Zem prišla o 900 hektárov lesov.

les


News | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014