dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď niekto z MS niečo vypustí, tak sa fakt na tom dá občas celkom dobre pobaviť.

Aneb ako ma Mr. McGrath z Microsoft UK, celkom dobre pobavil svojou propagandou s názvom: "Linux security is a 'myth', claims Microsoft"

Originál článku nájdete tu.

Joke 1.
One myth we see is that Linux is more secure than Windows. Another is that there are no viruses for Linux," said McGrath.
Je bežné, že si užívateľ skompiluje vírus na svojom počítači? Je zábavné a zavádzajúce odkazovať na článok vyjadrujúci sa k bezpečnosti Linuxu, kde bezpečnosť MS, ani nie je spomenutá. Navyše RedHat už pekých pár rokov do zadu nemožno považovať za bezpečnú distribúciu.

Joke 2.
Who is accountable for the security of the Linux kernel? Does Red Hat, for example, take responsibility? It cannot, as it does not produce the Linux kernel. It produces one distribution of Linux. 
"In Microsoft’s world customers are confidant that we take responsibility. They know that they will get their upgrades and patches."

Neviem, čo tym chcel básnik povedať. Pokiaľ viem, tak security linux kernelu je hlavne v tom, že je voľne k dispozícii source, na rozdiel od čiernej skrinky alá MS. Mimo to, na kernely pracuje mimo dlhoročnú skupinu veľké množstvo ďalších nadšencov. Najzábavnejšia je ale veta, ktorá hovorí za všetko, že: "They know that they will get their upgrades and patches.", z ktorých u MS je veľmi kritických 90%, a keď ich máte mesačne v priemere 4, je vám jasné, že sedíte na site uprostred mora.

Joke 3.
 "A lot of the percentage growth figures mask the fact that Linux is coming from a very small base. There are more Unix servers than Linux servers in the UK. There are more Windows servers than Linux servers in the UK."
Toto je celkom zábavné zavádzanie, chcel by som vidieť ozajstné štatistiky.

Joke 4.
"Most customers look for more than just a product from their vendors. They need a solution that comes with the appropriate levels of support and service. This is where Linux is becoming more challenged as people expect more from Linux."
Tak toho som sa od MS doposiaľ nedočkal. Od linuxovej komunity sa rady človek dočká vždy.

Joke 5. - najsamlepší
"Linux is not ready for mission-critical computing. There are fundamental things missing. For example, there is no single development environment for Linux as there is for Microsoft, neither is there a single sign-on system."
Prečo potom sám MS nedoporučuje svoj OS v nasadení mission-critical, a prečo napr. NASA, nemecká armáda atď. beží na UNIX a Linux?


Komentáre | stály odkaz

Komentáre

  1. ?
    Kde ma MS napísané, že svoje aplikácie/OS nedoporučuje v nasadení "Mission critical?" To by ma fakt zaujímalo. Okrem komentáru k "Java vitual machine" som to ešte nikde nevidel.

    Armáda nie je bežný zákazník, tej sa ani nečudujem, že Windowse nepreferuje. A štatistiky sú vždy zavádzajúce IMHO.
    publikované: 03.02.2005 18:00:35 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014