dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Liek na opicu

Konečne boli vyslyšané moje prosby
Pichľavý kaktus sa možno čoskoro stane dobrým priateľom všetkých, ktorí sa spamätávajú z ťažkej noci plnej alkoholických orgií. Vedci totiž zistili, že výťažky z tejto rastliny účinne pomáhajú bojovať proti "opici". Americkí výskumníci spozorovali, že dobrovoľníci, ktorí užili extrakt z kaktusu pred večierkom plným drinkov a pijatiky, mali po jeho skončení menej symptómov "opice" než tí, ktorí si vzali len placebo.
Doktor Jeff Wiese a jeho kolegovia z Tulane University v New Orleanse už v minulosti objavili, že výťažky z kaktusu významne pomáhajú znižovať zápalový proces pri poraneniach - čo využíva aj priemysel prírodnej kozmetiky.
Rozhodli sa preto zistiť, či ten istý výťažok dokáže redukovať aj zápaly spôsobené prímesami v alkoholických nápojoch a vedľajšími produktmi z alkohol rozkladajúcej pečene, o ktorých sa domnievajú, že spôsobujú neslávne známu "opicu".
Zistili, že kaktusový extrakt dokáže dopad týchto príznakov mierne zredukovať. Výsledky ich výskumu publikoval odborný časopis The Archives of Internal Medicine.
Komentár: Keďže od rána oslavujeme kolegových sweet 25, po poslednej pánskej jazde konečne dobrá správa. Ale teraz premýšľam, prečo po 6-tej tequille som stále triezvy. Asi mladnem.   

News | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014