dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Liposukcia nenahradí diétu a Tehotné astmatičky...

Takže dve informatívne rýchlovky. Nápad pre milovníkov slaniny a zvieratiek - liposukcia ich prasiatok... A za všetko môžu ženy...

Liposukcia nenahradí diétu

Odsávanie podkožného tuku s cieľom predísť cukrovke, vysokému tlaku a srdcovým ochoreniam, nenahradí bežné chudnutie. Je to výsledok štúdie vedcov z Washington University School of Medicine, o ktorej informoval časopis The New England Journal of Medicine.
Hromadenie brušného tuku sa dáva do súvislosti s tým, že inzulín nie vždy dokáže optimálne regulovať metabolizmus cukrov a tuku. Dôsledkom sú ochorenia ako cukrovka typu 2, vysoký krvný tlak a ochorenia srdca. Odstránenie tuku v oblasti podbrušia nespustilo podľa vedúceho štúdie Samuela Kleina metabolické procesy, ktoré nastávajú pri strate rovnakého množstva tuku normálnym chudnutím.
Kleinov tím odsal 20 percent brušného tuku 15 nadmerne obéznym ženám. Pacientky vedci sledovali pred liposukciou a desať až 12 týždňov po tomto zákroku. Osem žien malo normálnu glukózovú toleranciu, sedem trpelo cukrovkou typu 2. Ďalej sa zaznamenávala citlivosť pečene, svalov a tukového tkaniva voči inzulínu, merali sa hodnoty triglyceridov a cholesterolu, meral sa krvný tlak.
Podľa Kleina je pozoruhodné, že všetky sledované hodnoty pred a po liposukcii sa veľmi podobali. Ani u jednej pacientky sa nezaznamenali žiadne zmeny rozhodujúcich hodnôt. Znamená to, že liposukcia v tomto smere nebola účinná.
Pozitívne hodnotia autori štúdie skutočnosť, že odstránenie veľkého množstva tuku bolo bezproblémové. Zatiaľ čo v minulosti sa odsávalo naraz najviac päť litrov tuku, najnovšia štúdia ukázala, že je možné bez následkov odstrániť aj štvornásobné množstvo.


Komentár: Niet nad zdravý pohyb. Odborníci doporučujú zdravý pohyb na cudzom zdravom tele   

 

Tehotné astmatičky...

Tehotné astmatičky, ktoré čakajú dcéru, trpia vážnejšími symptómami ako tie, ktorým sa má narodiť syn. Zistili to austrálski lekári z Nemocnice Johna Huntera v Newcastle. Výsledky výskumu prezentovali na konferencii American Thoracic Society v Orlande na Floride.
Príčiny týchto rozdielov zatiaľ nie sú známe. Austrálski vedci sa domnievajú, že ženský plod produkuje nejakú látku, ktorá zhoršuje astmu matky.
Lekári sledovali 118 tehotných astmatičiek. Takmer dve tretiny žien, ktoré čakali chlapca, boli počas tehotenstva bez symptómov. Šesťdesiatjeden percent mamičiek, čakajúcich narodenie dcéry, nemali v 18. týždni žiadne problémy, no v 30. týždni ich bolo len 28 percent.
Symptómy astmy, vyskytujúce sa v noci, sa u týchto žien medzi 18. a 30. týždňom tehotenstva značne zhoršili. U žien čakajúcich chlapčeka sa takéto symptómy nezaznamenali.


Komentár: Ja už dávno tvrdím, že za všetko môžu ženy a to už aj od malička   


News | stály odkaz

Komentáre

  1. toto ked som citala
    tak aj tie ceresne, co som prave jedla, mi zostali stat v krku.. :(
    publikované: 29.06.2004 10:51:06 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014