dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Máš depresie? Asi máš veľa voľného času.

Minule som sa rozprával s kamarátom a priznal sa mi, že má depresie.

A tak sme to spolu začali analyzovať. Je slobodný, býva sám a máva depresie. Ja som ženatý s dvoma deťmi a manželkou samozrejme, a depresie nemávam.

Slobodný
Človek by očakával, že depresie by mal mať skor ženáč ako slobodný. Mnohí z klubu mi dajú zapravdu. Ale nie je to mu tak. Ja ako ženatý depresie nemám, aj keď v manželstve sporadicky spoznávam pocity aký majú vrahovia, tesne pred tým keď svoju obeť pošlú niekam.    Ale keďže najbližších zároveň milujeme, ostane to iba pri strávení daného pocitu a predýchaní a predýchaní a ....

Takže ak má depresiu on a nie ja po takmer 8 rokoch manželstva, bude to v tom, čo má on a ja nie. Tak sme to začali analyzovať a dospeli sme k faktu, že má viac času ak ja.

Býva sám
Je jasné, že väčšina spoločenských ľudí depresiami netrpí. Keďže býva sám a takmer nikam nechodí. Maximálne tak do virtuálnych svetov Lineage či World of Warcraft III, má opäť čas na depresie.

Čas
V oboch prípadoch je hlavným faktorom depresií čas. Veľa volného času, počas ktorého človek rozmýšľa o blbostiach, analyzuje hovadiny a upadá tak do depresie.

Liek
Ožente sa, vydajte sa, majte deti a buďte k tomu workoholik. Zomriete síce na prepracovanie, ale je to príjemnejšie ako spáchať samovraždu kvôli nejakej depresii.

 

BTW: To vyššie je s jemným nádychom irónie. Psss. Ale medzi nami, občas tým depkárom ten voľný čas závidím.   


Zo života | stály odkaz

Komentáre

  1. zdielam
    nazor, ze clovek, ktoreho myslenie nie je vytazene ci uz pracou alebo nejakym konickom, zaujmom, tak ma tendenciu viac analyzovat seba, postoj okolia k sebe a podobne
    publikované: 16.01.2006 10:57:53 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014