dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úlet 02 - Disi-dent

Hmm, a je tu ďalšia pomlčka. Takže, ak si rozdelíme slovo disi-dent zistime, že ma niečo spoločne so zubami. Takže poďme zaradom. Ako sa stať disidentom? V prvom rade trošku histórie.
3. ročník ZŠ

deň x — rok ako každý iný ale ja som jedného dňa objavil tzv. zakázanú literatúru. Ťažko pašovanú z krajín západného bloku, resp. z medzičlánku s názvom Juhoslávia. Boli to zobrazenia žien Jahôdka, mňam.odporujúce socialistickej morálke (socialistickej spodiny — t.j. bežných rádových občanov, a tak bežné medzi socialistickou vrchnosťou).

deň x+1 — ako zvedavý tretiak (tak sa volal myslím aj brankár bývalého ZSSR), som sa samozrejme nemohol so svojim názorom nepodeliť a pokúsil som sa spestriť nudný život socialistickej družiny kvalitným buržoáznym obrazovým materiálom. Lenže moji spolutrpitelia tento materiál prijali s nevídaným úžasom a nadšením, takže dozorkyňa, ktorá nás vtedy viedla cestou budovania socialistickej vlasti, odhalila moju podvratnú činnosť a pozrela sa mi na zúbok (odtiaľ slovo dent) a objavila moju snahu po politickú podvratnú činnosť. Nasledoval niekoľkohodinový výsluch a upozornenie nadradenému súdruhovi, aby prijal razantné opatrenia a príjem potvrdil podpisom. Tento však nebol problém pre odboj sfalšovať načo sa mučenie oddialilo o cca 24 hodín. Zatiaľ zborovňa kolektívne študovala podvratné materiály, ako povedal súdruh J. Žiška z Trocnova — nepriateľa najlepšie spoznáš v boji.

deň x+2 — Super gaťky.oddialenie nepomohlo, súdruh sa stretol so súdružkou triednou a tá podala potrebné informácie vrátane informácie o falšovaní úradných dokumentov. Mučenie bolo nad mieru intenzívne. Čo k tomu dodať, vydržal som a zapieral a dodnes zapieram. Ale keď sa mi nakoniec pozrel na zúbky, nedalo sa zapierať. Mliečny zdravý chrup nabonzuje všetko.

Záver: Disi-dent je vlastne človek s disfunkčným dentom, čiže človek bezzubí a teda sa mu nemôžu pozrieť na zúbky a teda najlepší disidenti nikdy nie sú odhalení.

Disident 2 — pokračovanie o 8 rokov neskôr:

17. november 1989 — ešte neviem, čo a v Prahe deje ale cítim, že Trikolóra.sa niečo stalo. Večerné správy — stalo sa — kocky sú vrhnuté.
18. november 1989 — video z Prahy — opäť čas vystúpiť z tieňa.
19. november 1989 — tlač podvratných letákov a prehrabávanie sa v krajčírskom príslušenstve za účelom vyhľadania trikolóry.
20. november 1989 — rozvešiavanie protiproletárskych požiadaviek študentov a protest trikolórou. Sprisahanie bolo odhalené a udané niekým kto si od 7. triedy popiskoval: "Čím chceš byť, čím chceš byť — udavač, udavač". Súdružský pohovor a pohrozenie všetkým okrem pekla, v ktoré súdruhovia neveria, lebo vedia, čo že ono je výsledkom ich snaženia.
21. november 1989 — všetko ide správnym smerom — a hor sa k národu tunelárov, politických fanúšikov, súdruhov manažérov a nás — disidentov s holou riťou.
22. november 1989 — prvá plomba.

Úlety | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014