dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Blog.sk nie je mŕtvy, Blog.sk ozaj žije. Diel IV - svadba

A bola svadba, pán Blog.sk si vzal pani Pravdu. Bola to svadba v tichosti, ale dúfame, že im manželstvo vydrží. Quo vadis Blog.sk?
Blog.sk a Pravda

Áno vzali sa. Vzali sa, aby mali potomkov, vela pekných, múdrych a hlavne skvelých blogerov. Pani Pravda nie je zlou "macochou", čo by vyháňala detičky, ktoré splodil pán Blog.sk ešte pred manželstvom. Má ich rada ako svoje. Aj v živote sa stáva, že adoptívny otec a jeho nová manželka bývajú veľakrát lepší ako vlastný otec, pri ktorom si myslíme, že sme jeho. No na základe toho, ako sa k nám správa máme pocit, ako keby sme jeho neboli....
Takže poďme od rozprávok k faktom.


Quo vadis?

Užívateľ Blog.sk získava týmto manželstvom tieto výhody:

- vyššiu propagáciu jeho blogu
- možnosť honorovane publikovať svoje články v samotných novinách
- prísun nových čitateľov a blogrov
- zlepšenie financovania projektu a tým aj celkové skvalitnenenie blog.sk


Zapredali alebo nezapreali?

Počul som aj takýto názor. Odpoveď treba čítať medzi riadkami. V provom rade, si asi každý všimol, že sa môže rozhodnúť, či bude bežať na URL meno_blogu.blog.sk ako doposiaľ alebo na URL meno_blogu.blog.pravda.sk. Je to voľba, ktorou sa majiteľ blogu rozhodne, či využije výhody Pravdy, alebo chce fungovať ako doposiaľ.  Ak si všimnete, nezaviedli sa žiadne kódexy a aj samotné pravidlá sa pozmenili iba o vyššie uvedený fakt - možnosť publikovať s podporou Pravdy, alebo bez. Počas jednaní nedošlo k akémukoľvek náznaku zavedenia cenzúry, čo vidieť aj v nezmenenej časti pravidiel, ktorá hovorí o dôvodoch zušenia užívateľovho blogu.


Bugs report - nahlasovanie chýb

Nakoľko sme museli vzhľadom na zmenu základnej šablóny blogov, prekódovať všetky základné blogy na nové. Preto sa môže stať, že poniektoré majú stále vizuálne chyby. Rovnako základné šablony nevieme odladiť na všetkých prehliadačoch a tak sa môže stať, že sa objavia rôzne chyby. Dnes si každý, znalý problematiky, môže chybu opraviť. Ale neopraví ju u ostatných. Preto by sme radi zaviedli system nahlasovania chýb, kde nás užívateľ môže upozorniť na chybu v základných dizajnoch, ktorú následne opravíme. Prípadne prispieť vecnými pripominekami a nápadmi, nie len k samotnému dizajnu, ale aj k fungovaniu blog.pravda.sk.


Záver

Otec vie častokrát vychovať z deti slušných ľudí aj bez matky. Ale v dvojici to vždy ide lepšie. Verím, že rovnako tomu bude aj s Blog.sk v spolupráci s denníkom Pravda. Pravda bude tou matkou, ktorá svoje deti - blogerov pochváli, ktorá ich ukáže svetu. A svet sa z nich bude tešiť.

Blog.sk | stály odkaz

Komentáre

  1. OK :-)
    publikované: 16.01.2007 10:47:09 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Je to zaujímavá akvizícia,
    ak vezmeme do úvahy, že Pravda ako jeden z dvoch veľkých mienkotvorných denníkov nenastolil požiadavku blogovania pod plným menom. Je to vyjadrenie rešpektu slobode prejavu.
    A si pri tejto príležitosti dovolím poďakovať administrátorom, že za celý čas, čo tu mám blog, sa ANI RAZ nestalo, že by mi nejakú tému cenzurovali alebo k nej pindali cez zákulisné správy autorovi s pokusom vychovávať k politickej korektnosti, čo je inak bežné veďviemekde. Zato administrátori boli VŽDY ochotní pomôcť s prípadnými technickými problémami.
    ----
    Skromne pod čiarou: nedalo by sa v šablóne Fresh zväčšiť font v diskusiách? Lebo niektorí diskutujúci vykazujúi tendenciu urážať sa, lebo si to vysvetlili ako môj zámer marginalizovať ich hlas:p Mám tú šablónu rada, zvykla som si na ňu a nerada by som ju menila. Pozrela som, či by som nemohla font v diskusiách zmeniť priamo u seba, ale zdá sa, že sa nedá.
    publikované: 16.01.2007 11:05:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. tento sňatok z rozumu...
    má, zdá sa, svoje PRE, ako bude fungovať dlhodobe, sa uvidí...
    dmiba, jedna otázočka...
    v päte stránky sa píše:
    "Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. "
    vzťahuje sa to len na blogy publikované na blog.pravda.sk???
    publikované: 16.01.2007 11:07:52 | autor: hogo (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. :)
    za chod blogu som vdacna, zatial (pokial nebude narusena moja sloboda) nevidim ani ziadne prekazky v novom partnerstve.. drzim palce, nech to ide ako po masle
    publikované: 16.01.2007 11:49:06 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Myslím, že za daných podmienok
    je to prijateľné riešenie pre každého z nás, ktorí sme si želali vyššiu propagáciu či čítanosť a pritom sme sa nechceli vzdať atmosféry, ktorú sme si tu vytvorili ... len čas ukáže, do akej miery sa budeme musieť vzdať jednej strany mince (atmosféra) aby sme získali viac z tej druhej (vyššia čítanosť) ... ale verím, že toto "manželstvo" prinesie veľa pozitívneho a čo najmenej "manželských kríz" :o))
    publikované: 16.01.2007 12:17:01 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. 2 emma
    Velkost fontu som opravil, neviem, preco bola taka mala...
    publikované: 16.01.2007 12:24:56 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. nuž mňa to dosť prekvapilo
    a pravdupovediac som si najskôr myslela, že práve u mňa ide o omyl, ale jeden priateľ mi objasnil situáciu, a tak sa moje intímne predstavy vystavujú pohľadom stoviek ľudí, čo nie je až také zlé, veď som ich sem dala kvôli tomu, aby som sa s nimi podelila s ostatnými a pokiaľ to ľudí dobre naladí, prečo nie...a tak ma to bude inšpirovať k ďalšiemu písaniu nielen erotických fantázií :) (čo by pravdaže fungovalo aj bez toho) návštevnosť však u mňa odteraz nebude určujúca, aj keď poteší....takže mami a oci, som rada, že ste spolu a držím palce, snáď ma nebudete cepovať, keď som už dospelá :)
    publikované: 16.01.2007 12:29:12 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. RE: tento sňatok z rozumu...
    Hezký den všem bloggerům. K otázce o autorských právech. Formulace v patičce je povinná pro všechny weby pod hlavičkou Pravda.sk, výhrada autorských práv se produkce vydavatelství Perex. Vaše autorská práva tím nejsou dotčena. Umístěním svého blogu na "xxx.blog.pravda.sk" se vám otevírá možnost větší propagace a též možnosti, že budete vybráni (váš text) k otištění i např. v denníku Pravda. Za tento otištěný text pak přebírá ochranu (a výhradu) autorských práv vydavatel, přičemž, jak je uvedeno v doplněných podmínkách blog.sk, dostane autor/bloger horonář za otištění v denníku Pravda. Formulace copyrightu je velmi striktní, ale není zaměřena proti vám bloggerům, ale proti jednotlivcům i firmám, které bohužel na slovenském trhu kradou a zneužívají články a jiné materiály vydavatelství Perex, a.s. Tolik na vysvětlenou, zdraví Jan Josef Kubíček, multimediální ředitel Perex
    (denník Pravda, web Pravda.sk)
    publikované: 16.01.2007 12:29:17 | autor: Jan Josef Kubíček (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. dmiba, srdečná vďaka
    teraz je to perfekt.
    publikované: 16.01.2007 12:36:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. RE: Jan Josef Kubíček
    vďaka za podrobné objasnenie otázky autorských práv :)
    publikované: 16.01.2007 13:17:56 | autor: hogo (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. popravde,
    trochu ma tato svadba prekvapila. no, dufam, ze sa nic nezmeni.
    ale nejak sa mi nezda www a e-mail, ked vpisujem komentare. email povacsine nepisem, ale web vzdy doplnim. no od zmeny sa mi neobjavuje moj web, ale web kde komentujem (cely dlhy link na clanok).
    publikované: 16.01.2007 13:30:51 | autor: Viera (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. 2 Viera
    Chybka, ale uz odstranena. Este upravime tak, ze ak niekto zada zle formatovane url (tena namiesto http://wa.blog.sk/ napise iba wa.blog.sk), tak sa to automaticky doplni.
    publikované: 16.01.2007 13:53:18 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. pre DMIBA>
    SQELA ZMENA grafiky. Ibaze ja by strasne chcela naspäť nazov mojho blogu, ktory bool: Konečne sloboda. Da sa to dosadiť alebo musimm menit cely design? Bola by som vdacna za rychlejsiu akciu lebo mi klesla citanost kvoli zmene nazvu.

    Konečne sloboda
    publikované: 16.01.2007 14:15:42 | autor: cokomilka (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. nazov blogu
    wa to co najskor opravi, uz to ma v zozname TODO
    publikované: 16.01.2007 15:21:21 | autor: 2 COKOMILKA (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. nazov blogu
    wa to uz "opravil". Asi tak pred hodinou :)
    publikované: 16.01.2007 15:48:26 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. dakujem wa
    za promptnu akciu.
    publikované: 16.01.2007 17:35:52 | autor: cokomilka (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. vizuálna stránka
    mám taký problém.. keďže nie som až tak znalá problematiky, čo sa týka upravovania...
    Problém je v tom, že vždy, keď si otvorím stránku svojho blogu, tak meny čo mám na pravej strane je niekde úplne na spodu a celé je to akési posunuté do ľava, teda tie 2 čiary čo oddeľovali meny od článkov mi idú cez článok.. mám si niečo ja nastaviť, alebo je chyba niekde inde?
    publikované: 17.01.2007 16:12:53 | autor: amidala (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. 2 amidala
    No pozrel som sa na tvoj blog a jedine co ti to moze rozhadzovat je ten prvok co ti tam vyhrava a ktory nejde napasovat do tej uzuckej listy. Dnes sa totiz zmenila pozicia doplnkov na miesto, na ktorom uz davno mala byt.
    publikované: 17.01.2007 16:26:09 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. ok..
    takže, mám dať hudbu preč? potom by to malo byť v poriadku?
    publikované: 18.01.2007 18:34:37 | autor: amidala (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. hudbu prec
    ano a malo by to sa to zobrazovat korektne
    publikované: 18.01.2007 20:44:48 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. diki :)
    vyskúšam..
    publikované: 18.01.2007 21:08:02 | autor: amidala (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. zrušila som hudbu...
    ale stále to mám celé posunuté do ľava... teda, tie čiary ohraničujúce meny mi idú cez názvy článkov.... :(
    publikované: 18.01.2007 22:02:33 | autor: amidala (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. dmiba a amidala
    ja som tu listu s hudbou zmensila v rozsireniach, mozno by pomohlo aj to a nemusela by si odstranit hudbu, co ty na to?
    publikované: 18.01.2007 22:10:26 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. 2 amidala
    povedz mi, cez aky prehliadac sa na to divas a v akom rozliseni, robila si nejake upravy stylu?
    publikované: 18.01.2007 22:46:04 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. 2 dia
    Uprimne, ked pridem na ake kolvek stranky s hudbou a ide vypnut, tak ju zvycajne vypnem. Nemam rad, ak mi niekto vnucuje jeho vkus. Ale je to vasa volba a akceptujem ju. Este, ze ide vypnut.
    Co sa tyka zmensenia, neviem, ja to nepouzivam, do kodu co spusta wma som sa tiez nedival, ci ma nejake parametre na zmenu velkosti. Preto som radil, ako som radil a kedze som jej dizajn testoval v IE6, IE7, FF je mi divne preco to blbne.
    publikované: 18.01.2007 22:52:36 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. 2 dmiba
    cez Internet Explorel a nerobila som žiadne úpravy... ale teraz som to znovu kukla.. a už je to OK..
    takže diki.. :)
    publikované: 18.01.2007 23:03:36 | autor: amidala (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. :) dmiba
    jasne, ved ja nic, nepodcenujem tvoje schopnosti, len som chcela pomoct, ak by to suviselo len s velkostou, da sa to zmensit v rozsireniach....
    a co sa hudby tyka, v pohode, kludne vypinaj, ved ide o pismenka, nie?
    publikované: 18.01.2007 23:12:39 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. tvorba stranok
    Profesionálna tvorba stránok pre všetkých za prijatelné ceny podľa pravidieľ a štandardov. Jednoduché stránky, fóra a mnoho ďaľšieh...

    Navštívte nás
    www.tvorba-stranok.tym.sk

    publikované: 22.08.2008 13:52:10 | autor: fabian (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014