dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Wo co go?

Pár postrehov zo života.

Chlap po 30-tke.

Ono je to uz takmer dva roky, čo som zapadol do tejto kategórie a okrem sršiaceho intelektu a geniality    mi tento vek priniesol klasické problémy chlapa po 30-tke. Ráno sa zobudím s pocitom, ako keby po mne celú noc ktosi jazdil parným valcom. Kruto, ale pravdivo to raz povedal Maroš Kramár v jednej relácii: "Keď sa chlap po tridsiatke ráno zobudí, a nič ho nebolí, vie, že je určite mŕtvy." Toto poznanie mi každé ráno, prostredníctvom bolestí celého tela, dáva nádej, že som ešte na Zemi medzi vami a teda Vás tak môžem naďalej zalievať svojou "genialitou".

Slovenský zdravotný systém

Slovenský zdravotný systém vôbec v ničom nezaostáva za poľnými lazaretmi z minulého storočia. A preto poväčšinou jediné takmer 100% fungujúce oddelenie v každej nemocnici je patológia.

Jeden z mojich známych si jedného dňa povedal, že si pôjde preveriť konzistenciu svojho organizmu a napriek tomu, že si pravidelne ako mrchžrút doberal moje vegetariánstvo, nakoniec skončil ako vegetarián sám. Keď človek dôjde k lekárovi, vždy mu niečo nájde. A tak aj môjmu známemu zistili cukrovku. Zatiaľ iba v počiatočnom štádiu, ale zistili a on musí pekne papkať zeleniku, ovocie a má zakázane mrciny.

Aké z toho plynie ponaučenie? Nechoďte na preventívne prehliadky, lebo sú zadarmo a lekári Vám aj tak niečo nájdu, aby z Vás vyťahali peniaze. Kedysi na vyťahovanie zrazenej krvi používali pijavice, dnes na vyťahovanie peňazí Zajaca. Až tak nám zasa tá medicína nepokročila, však. Z obrúčkavcov k cicavcom, od krvi k peniazom.

Český liek proti rakovine.

U susedov objavili liek proti niektorým druhom rakoviny. Ale, ako to už chodí, hneď sa oň začala zaujímať farmaceutická firma. Človek by si povedal, že hurá, opäť niečo nové v boji proti tomu pľuhavstvu. Bohužiaľ, chemoterapiká sú dnes po antibiotikách druhý najväčší biznis, preto som k budúcnosti toho lieku skeptický, hlavne, keď sa oň začala zaujímať práve farmaceutická spoločnosť. Možno to nebude až také zlé, možno spomínaná firma vyrába veľmi málo chemoterapetík a tak si našla cestu, ako preraziť aj v onkologickom biznise. A možno, že sa zrazu pri testoch na ľuďoch zistí, že ne-funguje a bublina spľasne a vzorce sa odložia do archívu x-files.

A just nie som paranoik...


Komentáre | stály odkaz

Komentáre

  1. Uff
    ja nemám ešte ani dvadsať a keď som bol asi pred dvoma rokmi na preventívnej prehliadke, tak som vymeškal asi 1/5 školy pretože mám skoliózu a to je tak úžasná "choroba", že som chodil po rehabilitáciách a rôznych vyšetreniach rôznych odborníkov až som prišiel na to, že to nemá zmysel a sekol som s tým.<br /><br />P.S. Hádom to po tridsiatke až tak bolieť nebude :)
    publikované: 19.05.2005 22:21:20 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Doktori
    Pred par rokmi za studenskych cias som nasimuloval zlomeninu ruky pri basketbale. Doktor zistil podla roentegenu, ze mam vraj nastiepenu kost, mal som ju v sadre az do prazdnin. Vtedy som ocenovil najma tu sadru, dnes ocenujem tu skusenost ;-)
    publikované: 20.05.2005 11:07:25 | autor: Tom (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. na vysokej skole
    Moj spolubyvajuci dosiel so slzami v ociach a bolestou branice od skolskej lekarky po tom, co mu oznamila, ze ma zapal madli. Tak som sa ho opytal, co je na tom smiesne a on na to, ze mandle ma uz osem rokov von :)
    publikované: 20.05.2005 11:13:11 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014