dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Trápna nedeľa s F1

Písali už o tom mnohí, pridám sa k davu

Pekne som sa tešil na nedeľné F1. Namiesto zážitku som nakoniec prepínal kanály a ukladal decká. Nie že by mi to nejako vadilo, ale keď sa už raz s manželkou dohodnem, že si pozriem F1 a ona voči tomu nemá žiadne výhrady, tak si toho chcem užiť. Miesto toho som zažil šok. Ďakujem všetkým zainteresovaným stranám, ktoré sa teraz navzájom obviňujú. Sedmička kydá na Ferrari a FIA, FIA kydá na Michellin a sedmičku, Ferrari kydá na sedmičku. A fandovia rovnako.

"Nezaujatý pohľad": Choďte všetci do riti, Ferrari, FIA, sedmička, trojka, Michellin.

Odsrali ste mi peknú nedeľu v jej závere. Minulý rok som preteky nasledujúce po sebe asi dvakrát prepásol. Škoda, že sa mi to nestalo včera.

A prečo že máte ísť do tej zadnice?

Michellin - odsrali ste pneumatiky
FIA - odsrali ste preteky
Ferrari - odmietli ste zmenu - úprime - chceli ste vyhrať - nič Vám z tohoto pohľadu nevyčítam - len ste štipkou tiež prispeli
Sedmička - mohli ste ísť pomalšie - nič  Vám z tohoto pohľadu nevyčítam - riskovať život pre diváka?
Trojka - mohli ste sa postaviť za sedmičku - chceli ste bodovať - nič  Vám z tohoto pohľadu nevyčítam - už nebude šanca aspoň pre tých pomalších dvoch

Problém je v tom, že FIA to chce z roka na rok viac a viac "zatraktívniť a zbezpečniť" a tak je dnešná formula atraktívnejšia ako minuloročná a samozrejme vďaka pravidlu o pneumatikách menej bezpečná. Tých pipíkov z FIA by mali včera posadiť do kokpitu niektorého zo sedmičky a postiť maximálkou do tej skvelej záktury aspoň 5x po sebe. Takto by sa síce rozbilo pár monopostov, ale s nimi aj pár pipíkov z FIA. Keď teams nebudú držať pokope v opozícii k FIA o pár rokov zistia, že je už neskoro a zbalia podnik ako v NHL. Monopol je v športe rovnako ako inde úprimne naprd systém.

Ešte jeden postreh, Ferrari celý úvod jazdilo na blbých B pneumatikách, konkurencia na vydarených M pneumatikách. Brzdili monopost, kvôli bezpečnosti. A teraz páni s M pneumatikami radšej vybechajú závod ako jazdiť pomaly a ako by sa mali hambiť za nižšie pozície? Nefandím Ferrari, ale úprimne, ostatní si svojím postojom včerajšok zaslúžili. A najviac FIA. Asi sa už dávno nik na F1 nezabil. FIA asi baží po krvi.

Nech ide Mr. Bernie Ecclestone do hája aj s F1. Nech vznikne zaujímavá konkurencia, lebo o pár rokov to budú Bernieho preteky drevených motokár (BWCR - Bernie’s wood cars racing) a pilotov budú stínať počas jazdy, len aby to bolo atraktívnejšie.

Fuck them all!


Komentáre | stály odkaz

Komentáre

  1. ti poviem
    davno som si tak nezanadaval ako v nedelu ... no co uz, ked som na to pozeral stipal som sa do ruky ci je to fakt pravda co sa deje a kam to cele smeruje
    publikované: 21.06.2005 00:45:41 | autor: Radoko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. kazdopadne sa potvrdila moja predpoved
    Ako si isto radoko i dmiba spomenu, pri poslednej cene (kanada) som povedal, ze v tej dalsej budu tiez obidva vozdy Ferrari na stupnoch, a ze na prvych dvoch a ze Alonzo zase utrie.
    A stalo sa :) I ked toto som si ani ja nemyslel
    publikované: 21.06.2005 03:06:07 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014