dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pravičiati, ľavičiari, jednoducho tam sedia debili

Novela zákona o zdravotnom poistení jednoznačne ukázala, čo si národ zvolil za zástupcov.

Podľa novely č. 718/2004 o zdravotnom poistení, je za samostatne zárobkovo činnú osobu považovaný konateľ obchodnej spoločnosti.

Dôsledok:

  • ste zamestnaný v obchodnej spoločnosti a ste zároveň jej konateľom, musíte zaplatiť zdravotné poistenie 2x
  • ste samostatne zárobková osoba a zároveň konateľom obchodnej spoločnosti, musíte zaplatiť zdravotné poistenie 2x
  • ste niekde zamestnaný a ste zároveň jej konateľom, musíte zaplatiť zdravotné poistenie 2x
  • ste konateľom nejakej spoločnosti a zároveň konateľom ďalšej, musíte zaplatiť zdravotné poistenie 2x

Pikoška: ste konateľom v 10-tich spoločnostiach, zaplatíte 10x.

Napriek tomu vás, ale ošetria iba 1x a rovnako ako róma, za ktorého platí štát. Prepáčte, ale človek ktorý navrhol takýto zákon, žije na Marse, alebo to spravil zámerne. Napriek tomu sme tu mali poslancov, ktorí majú v hlave mozog, aspoň doteraz som si to myslel, a ktorí si túto obludnosť mali uvedomiť. Bohužiaľ asi počas schvaľovania tohoto zákona premýšľali o odmenách, inak si iracionalitu ich správania neviem predstaviť, veď koľko ich rodinných príslušníkov je konateľom v rôznych obchodných spoločnostiach.

Koľko bude trvať novelizácia? Predpokladám, že nie dlho.


Komentáre | stály odkaz

Komentáre

  1. Koľko krát
    zaplatí rom, ktory je zamestnany a zaroven konatelom firmy?
    Predpokladam, ze si myslel na tych obcanov tejto republiky, ktori sú nezamestnani a zaroven nemaju zaujem pracovat.
    Mna napriklad zaujima, preco sucasny dochodca, ktory cely zivot dostaval mizerny plat skrateny o vysoke odvody, odvovodnene vtedajsou propagandou ako nevyhnute pre zabezpecenie pokojnej a stastnej staroby, teraz plati u lekara za navstevu, za kazdy recept (uz aj vratane ZTP), za pobyt v nemocnici, za...
    Mal to mat odlozene a dnes mu but v reklamach na DSS ukazuju somariu hlavu, alebo ako visi niekomu na krku. Myslim, ze prave dochodcovia maju pravo sa pytat kde su ich peniaze a co za ludia ich zastupuju vo vlade a v parlamente.
    publikované: 21.01.2005 15:11:10 | autor: Jula (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. a preco mam zdravotne platit ja?
    Zijem v CR, platim si poistenie v CR. Nebreme do uvahy, ze navstevuje, lekara asi tak raz za 6 rokov, ale navstevujem iba ceskeho lekara. Nie slovenskeho. Preco mam platit ja? Mam i ceske obcianstvo, som danovy rezident v CR. Som vsak konatelom slovenskej sro. Len za to, ze chodim cca 30 dni v roku na Slovensko dychat vzduch mam platit zdravotne poistenie?
    Od 1991 som v CR. Neplanujem sa na Slovensko vratit.
    publikované: 21.01.2005 15:17:15 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. 2 Jula
    Je to dnes popularne sa ohradzovat, ze cely zivot daco platili (nepomerne menej, nez sa plati dnes).

    Bohuzial v state mame prilis vela nezodpovednych obcanov, ktory cely zivot nedbali na svoje zdravie, jedli co videli, pili co videli, fajcili co videli. A ze maju teraz zdravotne problemi? Jasne ze maju, musia ich mat, ich zivotny styl, pre ktory sa slobodne rozhodli je jednoznacnym zakonitym dosledkom. Je mi smutno, ked vidim sestnastrocnych ako fajcia, je mi smutno ked vidim podnapitych /jedno akeho veku/.
    Podme spolu pocitat:
    kolko stoji krabicka cigariet (netusim, ale predpokladam, ze to bude nieco medzi 30 az 70 Sk)? Vezmime pre lahsie pocitanie a aby som neprepiskol cisla dolnu hranicu, teda 30 Sk za krabicku. Kolko ich denne vyfajcia? Urcite je vela takych, ktorym jedna nestaci, ale povedzme, ze je to jedna denne. Teda 30 x 30 je priblizne 900 Sk mesacne. To je 11.800 Sk rocne. Za to je uz celkom slusna dovolenka pri mori a kazdy den muzi zaplatit dvacku u lekara, este im 10 Sk zostane.

    Takze mozno by to chcelo sa najprv zamysliet, preco je potrebna navsteva lekara a ci je spravne, aby zdravo zijuci ludia doplacali za nezodpovednych.
    publikované: 21.01.2005 15:25:22 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. 2 WA
    myslím, ze si prave spojil stredovek s II. svetovou vojnou. Porozpravaj sa zo starymi rodicmi o ich zivote v Tvojom veku.
    publikované: 21.01.2005 15:32:04 | autor: Jula (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. 2 Jula
    moji stary rodicia uz neziju, takze s nimi sa uz asi neporozpravam.
    Moji rodicia prave isli do dochodku. Viem o com hovorim. Nemam ziaden problem im cokolvek je potreba zaplatit a myslim, ze je to tak spravne. Rad vratim svojim rodicom, co cely zivot do mna investovali.
    Taktiez nepocitam, ze by som od "statu" dostaval akykolvek dochodok. Taktiez netuzim po lieceni "modernou" medicinou, ktora "lieci" priznaky a vobec nepatra po pricinach, kde doktori nie su schopny/ochotny odpovedat na otazky, kde by mali vysvetlit svoje navrhy, preco to co navrhuju je pre mna najlepsie a ake to bude mat pre mna nasledky. Co mozem ocakavat za zlepsenie, ake pripadne problemy tato liecba moze priniest.

    Najviac ma potesi, ked niekto chce nieco zadarmo. Odpoved je: nic nie je zadarmo, otazka znie, kto to zaplati!!!
    Nie som proti participacii na socialnom systeme, ale som proti zneuzivaniu a demotivacii socialnym systemom.
    Ak strcim ruku do ohna, popalim sa a nesiem za to nasledky. Preto ako niekto nedba o svoje zdravie, tak by mal tiez niest za to nasledky. Preco ich mam za neho niest ja?
    publikované: 21.01.2005 15:40:42 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. dochodcovia
    Ak by som bol krajny extremista povedal by som, ze za spominanu situaciu, t.j. ze stat je tam, kde je, si ciastocne prispeli sami. Preco?

    1. V 50-tych rokoch mohli cosi robit, aby sme sa nestali ruskou koloniou.
    2. V 1968 roku mohli cosi robit, aby sme nepokracovali v smerovani podla vzorov velkych revolucionarov.
    3. V 1989 sa vacsina z nich do polozenia rezimu nezapojila.
    4. Styri rocne obdobia volili zlodejsku masineriu pana Meciara.

    Otazka 20 Sk ano ci nie je myslim zbytocna a v tom sa priklonim k Jule, ale neda mi, aby som zaroven suhlasil s wa, problem nie je o 20 Sk, ale o plateni rozdielneho poistneho, podla toho ako na tom som.

    Normalne poistne systemy to robia takto:
    1. pred podpisanim dohody so zdrav. poistovnou, si tato vyziada moju komplexnu zdravotnu prehliadku. Ak som fajciar, alkoholik, alebo inak zdravotne zanedbany clovek, poistovna to zisti a stanovy za kazdu rizikovu kategoriu priplatok.
    2. minimalne raz rocne sa poistenec musi podrobit komplexnej zdravotnej prehliadke, ktora okrem potencionalnych ohrozeni zaroven odhali zmenu statusu nefajciar -> fajciar, abstinent -> alkoholik atd.
    3. zdravotnictvo bude konecne fungovat na komercnych principoch, t.j. kto plati viac, viac aj dostane. Kto neplati vobec, a to budem socialista, bude mat zabezpecenu zakladnu zdravotnu starostlivost - zachranu v pripade ohrozenia zivota, nic viac.

    A este co sa tyka romov, mozno som rasista, ale statistika je viac ako neuprosna, viac ako 95% romov je nezamestanych a s tendenciou sa nikdy nezamestnat. Ospravedlnujem sa touto cestou vsetkym poctivo pracujucim romom.

    Takze este raz opravene: "Napriek tomu vás, ale ošetria iba 1x a rovnako ako nezamestaného, za ktorého platí štát." a opravim, nie stat, ale vlastne my zo svojich prispevkov do zdravotnej poistovne a dani.
    publikované: 21.01.2005 16:27:40 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014