dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ach tie zuby múdrosti

Nie, že by to narástlo na raz, ale v pravidelných intervaloch a nie bez komplikácií...

Už dávno funguje výmenný obchod medzi mnou a mojou zubárkou. Ona sa mi stará o zuby a ja jej o počítač. Funguje to celkom spoľahlivo, ba niekedy až z prvkami nadprirodzenosti. Vždy, keď mám nejaký problem s chrupom, má aj ona nejaký problém s PC.

A tak už asi tri týždne očakávala môj príchod, aby som jej prehodil nejaké kábliky. Čo by možno zvládla aj sama, ale načo riskovať.

A keďže som sa akosi nemal na to, aby som si k nej odskočil, tak mi to pripomenuli moje zuby mudrosti na dolnej čeľusti, ktoré sa sporadicky zobudia, mierne podrastú pričom mi napriek slušnej ústnej hygiene (ráno, večer a ak som doma, tak aj po každom jedle + ústna voda) sa mi stáva, že sa mi zapália pri tom ďasná. Konzultoval som to s ňou a povedala, že s tým veľa nenarobím, že mám málo miesta v hube na toľko zubov a tak si robia zuby, čo chcú. Teda zhruba raz za štvrťrok si odbehnem cca 4 dni po sebe na prečistenie pomocou H2O2 a ono sa to stabilizuje. Pri tej príležitosti jej spravím údržbu PC a každý je spokojný. Navrhovala mi síce, že mi tie ďasná obreže, ale napriek môjmu pohodovému prístupu k bolesti stále sadomasochista nie som. A tak si už druhý rok zabehnem na odborné ošetrenie a potom mám zasa na štvrťrok pokoj.

Výmenný obchod napriek tomu, že je doba už elektronických peňazí, stále funguje...


Zo života | stály odkaz

Komentáre

  1. :))
    mile
    mne tiez zubar povedal, ze raz za cas budem poriadne citit, ako tie zuby mudrosti rastu - a veru citim
    publikované: 19.07.2005 14:29:02 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :))
    Mojej sestre začali zuby múdrosti rásť v 15, ak nie 14!!! Šak aj IQ má 131...
    publikované: 19.07.2005 14:58:18 | autor: Jill (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. mne uz dva vyrastli
    z toho jeden je uz aj vonku, bo mi ho prerastalo dasno a velmo to bolelo, jeden horny mi vraj nenarastie... nastastie a tak cakam na pravy horny mudry zub... este ani nerasi, ale uz teraz sa bojim tej bolesti...

    nastastie navstevy zubara mam velmi v oblube... vôna vrtaneho zubu sa mi paci, hoci je to moj zub a bolest pri vyberani nervu mi je prijemna, ani trhanie nebolo zle... .... chore? nech...:o.)
    co vsak bolo nechutne, je to asi rok, obstrihavanie dasna na zachranenej osmicke dole vpravo... aby ju nemusel vytrhnut ako tu prvu, rozhodol sa pre toto menej prijemne riesenie... ak sa nebojite trhania, odporucam ako prijemnejsiu zalezitost...
    publikované: 19.07.2005 19:41:31 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Mne už síce vyrástli všetky...
    ...no že ba som mal z návštevy u zubára pôžitok ako ywana...<br>...chcel by som patriť k tým vyvoleným.
    publikované: 19.07.2005 20:00:47 | autor: Dávid (d5d) (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :D...mám 17 a tri sú na svete
    A na ten štvrtý čakám, zhodou okolností, tiež vpravo hore :), ale ten zatiaľ posledný bolo neskutočné mučenie. Kus ďasna sa držal už len na vlásku, ale zrovna tam bol evidentne nerv a ten maličký kúsok sa nechcel pohnúť spomedzi hornej a spodnej čeľusti.<br /><br /> A práve vtedy som bol na chemickej olimpiáde :D - veď som mal z praktickej časti sotva 50%. Pre istotu som si počas nej ústa pri pipetovaní vypláchol ústa pomocou BaCl, ale nepomohlo to. :D (Spolužiak mal však väčšie šťastie, aj keď ho nič nebolelo, tak oskúšal kyselinu šťaveľovú (jed+žieravina), ale vydržal toa dokonca skončil lepšie, ako ja.)
    publikované: 20.07.2005 21:59:44 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. tiez
    mam kamosa, co ma podobny "vztah" s jeho zubarom - aj ja chcem! :-)(-:
    publikované: 21.07.2005 11:25:41 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014