dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úlet 04 - Zvedavosť

Zvedavosť - ľudská vlastnosť poháňajúca ľudstvo vpred. Vďaka nej si ľudstvo kladie otázky prečo? ako? a tie ho vedú ďalej. Zvedavosť a d.m.i.b.a. sú vlastne úzko prepojené lebo d.m.i.b.a. predstavuje zvedavosť samotnú.
    

Zvedavosť č.1 - čo to tam mám dole a prečo ona to nemá: objav každého chlapca v rannom veku a dôvod na večnú zvedavosť. Dodnes sa to pýtam a nenachádzam odpoveď. Viem, že to Tak predsa je tam!nejako do seba zapadá aj ako a prečo? To je filozofická otázka, na ktorú budem hľadať odpoveď snáď večne a vždy budem kontrolovať tento rozdiel, pokiaľ to bude možné.

Zvedavosť č.2 - čo to tam má hore a prečo to nemám ja (to poniže krku, čiže sa nejadná o rozum, aby nedošlo k nedorozumeniu): objav každého začínajúceho muža v pubertálnom veku a ďalší dôvod na večnú zvedavosť. Popri tom sa vyskytuje mnoho ďalších otázok: Prečo to je u každej odlišné? Prečo to skrývajú? Prečo to nemajú? Prečo sa červenajú, keď chcem verifikovať pravosť. Prečo vzdychajú, keď ich na nich bozkávam? Prečo do toho niektoré strkajú silikón, keď ten sa predsa hodí na vypĺňanie špár. Ďalší meditačný problém.

Zvedavosť č. 3 - čo je smrť: to bola jedna z mojich zvedavostí, kým som ju nestretol a vysvetlila my o sebe všetko - je to prestupná stanica - pozor, ale aby ste nastúpili na správny vlak. Je jeden vtip o jednom takom stretnutí s ňou, v ktorom si zabudla z nejakého zábavného dôvodu kosu, na vyžiadanie vysvetlím.

Kolobeh života - zvedavosť.
Podstata - nie prostata, to je veľký rozdiel - zvedavosti je v tom, že človek nepozná vôbec nič ani sám seba. Citujem zo slov istého človeka: "Neverím si už, chcel som si iba prdnúť a posral som sa." Je to krutá realita, ale realita, ktorej sa väčšina z nás časom nevyhne. Zvedavosť priviedla ľudstvo k lietaniu, na Mesiac, čoskoro možno na Mars. Zvedavosť drží ľudstvo pri živote. Prečo? Koľko zvedavcov zabudne vytiahnuť? Alebo kúpiť gumu alebo zobrať tabletku. Výsledok tejto zvedavosti príde často v určitej milej forme - ako nový zvedavec. Tento hneď, ako objaví prvé slová začne svoje .... a prečo?


Úlety | stály odkaz

Komentáre

  1. hezká fotka
    u nás doma to bylo ale jinak, přišla s tím tehdy dcera. Jak to, že já nemám třapečka a brácha ano Maminko? Otázka, když jednou byly spolu ve vaně ... :))))
    Jo, nejen chlapci jsou zvědavky :)))
    publikované: 09.03.2004 14:43:18 | autor: Pavla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014