dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Európska komisia schválila softvérové patenty

Napriek odporu Dánska, Poľska a Portugalska, dnes Európska komisia schválila spomínané patenty. Vraj, aby bolo cítiť jej razanciu. Čo bude ďalej?

Ak ste programátor, vlastník malej firmy vyrábajúcej software a nie ste zamestanec Microsoftu, Adobe, Symantec, Siemensu, Macromedia a niektrej z ďalších firiem vlastniacich patenty, pravdepodobne vás po tejto informácii napadne otázka: "Prečo som ja blbec hlasoval za vstup do EÚ."

Nebojte sa, nie ste sám. Rovnako veselo je aj v susedných Čechách, Maďarsku, Poľsku ale aj Litve, Lotyšsku a dokonca aj u Francúzov, Nemcov, Britov, atď, atď....

Dúfajme, že ju Európsky parlament v druhom čítaní zamietne, resp. ho poupraví tak, že bude o niečom inom ako o likvidácii napr. aj Open Source a predovšetkým o značnom skomplikovaní života malých a stredných softvérových firiem.

Hľadal som zoznam a hlavne osobu, ktorá nás v danej komisii zastupuje a tu je link. Takže ak to je tak, ako je to tam uvedené a náš zástupca sa nezmenil, pošlite ďakovný e-mail pánovi Figeľovi, že zahlasoval ako zahlasoval, teda pre prijatie tohoto nezmyselného zákona.

Tu je jeho adresa: jan.figel@cec.eu.int

Updated: Nedalo mi nezverejniť nižšie uvedenú fotografiu. No nepristanú k sebe?

Figeľ & Bush


News | stály odkaz

Komentáre

  1. SP
    Ta fotografia, to je zazitok. A softwarove patenty ? To je predsa ta "praviciarska politika" nie ? Ved "neviditelna ruka trhu" to predsa vsetko vyriesi nie ? :))
    publikované: 08.03.2005 00:47:27 | autor: RVM (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. praviciarska politika
    Bohuzial, monopoly nie su praviciarska politika, a co sa tyka neviditelnej ruky na trhu, skus si precitat trosku z makroekonomiky. Softwarove patenty su zalezitostou patentovych uradov a petantovych pravnikov, jediny kto bez akehokolvek rizika na patentoch zaraba su prave spominane skupiny.
    publikované: 08.03.2005 09:35:15 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. poslal som mu email
    Rony ma upozornil, poslal som mu mail, ci hlasoval za. A ak ano, preco podporil monopol.
    publikované: 08.03.2005 10:59:30 | autor: dusoft (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014