dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nový škandál - z prostriedkov SK-NIC je sponzorovaná známa americká hudobná skupina

Na verejnosť tento týždeň prenikol škandál okolo národného registrátora TLD .sk, spoločnosti EuroWeb Slovakia, ass., ktorý z peňazí utŕžených za správu národnej domény sponzoruje známu americkú skupinu..

Od pondelka 1.3.2004 EuroWeb Slovakia, ass. správca národnej domény  .sk, odštartoval System of a downreklamnú kampaň na nový album známej americkej skupiny System of a Down. Album nesie meno "500 Internel Error" a čo je najväčším prekvapením, tento album je distribuovaný výlučne cez rozhranie SK-NIC.

Registrátori boli neskoro upozornení na skutočnosť, že stránka s textom "500 Internal server error" je vlastne interstatial reklamou na nový album. Rovnako boli neskôr informovaní, že výkon servera je vlastne vyťažený z iného dôvodu, ako v jednom z mojich článkov spomínaná vojna robotov. Táto vyťaženosť je spôsobená enormným záujmom fanúšikov skupiny System of a Down o ich nový album "500 Internal server error".

Všetko by bolo v poriadku, keby celá akcia nebola financovaná z peňazí utŕžených za registráciu domén. Keby na túto propagáciu bol zvolený iný, ako SK-NIC registračný server.

Zo zdrojov blízkych EuroWebu som sa dozvedel, že EuroWeb kúpil všetky práva na album "500 Internal server error" a vlastne minul na to všetky prostriedky utŕžene minulý rok za registráciu domén. Preto neboli ich servery posilnené a preto nestíhajú súčasnú záťaž. Takisto som sa dozvedel, že kapela System of a Down je najobľúbenejšou kapelou Seana Roberta Bourgeoisa,  Petera Olajeca, Gregga Betza, teda konateľov spoločnosti a tak isto aj pána Ladislava Gullera, ktorý šéfuje správe SK-NIC. V spoločnosti EuroWeb vraj už druhý týždeň nič iné nepočuť, ako spomínaný album. Zdroj ďalej uviedol, že sa cíti podobne ako na škole, keď mali povinné čítanie, lebo musia povinne počúvať tento album.

Zdroj ešte uviedol, že EuroWeb Slovakia, ass. rokuje zo Slovenskou vládou, vraj priamo s premiérom Dzurindom, ktorý mimochodom tiež patrí k veľkým fanúšikom tejto kapely, podobne ako ministri Ivan Mikloš, Ľudovít Kaník, Rodof Zajac, Pál Csáky a Pavol Prokopovič. Vláda zvažuje, že vyčlení sponzorský dar na propagáciu tohto albumu, nakoľko je tiež vládnym obľúbeným albumom.
Ďalšie rokovania prebehli aj so Slovak Telecom, ass. Aj tento je albumu skupiny System of a down veľmi naklonený. Na sponzorstve sa už dohodli výmenou, za využitie spomínaného albumu v svojich reklamných akciách na služby ST-Online a ST-DSL.

Zo zdrojov blízkych Protimonopolnému úradu SR sme sa zasa dozvedeli, že tento už obdržal podnet od niekoľkých hudobných distribútorov na preskúmanie tejto činnosti spoločnosti EuroWeb Slovakia, ass.

Opäť sa teda ukázalo, že EuroWeb Slovakia, ass. nevie odhadnúť situáciu a preferuje vlastné záujmy nad záujmami slovenskej internetovej komunity. Ale zároveň je to dobrý obchodník, ktorý dokáže klienta donútiť nakúpiť čo predáva, dokonca vie presvedčiť isté skupinky, aby mu v tom pomohli.

CD booklet nového albumu

That’s all. That’s joke....   

Doplnenie o najnovšie informácie...
Celá akcia sa vďaka uvedeným informáciám prevalila a už upravujú systém... Viď následujúci obrázok.

 


Amaterizmus SK-NIČ | stály odkaz

Komentáre

  1. That's cool joke :)
    Tak teda poviem ti, že 500 Internal Server Error je celkom cool nápadík :o) Nemať prístup medzi novinárov, tak si myslím, že to nie je JOKE :o) hehe... :) Ale čo je podstatné je to, že ak ide o protimonopolný úrad, tak jednu sťažnosť vybavuje už minimálne pol roka, takže... :o) hrrrrr sa do nich :)
    publikované: 10.03.2004 12:03:10 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. kvalita albumu
    mne sa teda tento album sponzorovany sk-nicom velmi nepaci. podla mna je dost nekvalitny :)))))))))

    loool

    fakt skvele. mas moj masivny respekt!
    publikované: 10.03.2004 19:18:15 | autor: _euro_ (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014