dmiba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úlet 06 - Neúmyselná výroba bojovej chemickej látky z bežne dostupných čistiacich prostriedkov...

Tak som sa raz bol vyčúrať na tom našom novonasťahovanom WC a okamžite som tam vyvesil tabuľku: "Biohazard area, do not enter!!"

Hneď na to som sa rozhodol túto areu dekontaminovať a tak som nakúpil rozličné dekontaminačné príspevky typu Domestos, Cilit, Ciff a podobne. Kúpil som si estetické ružové rukavice, nejaké tie handričky, hubky,  či ako sa to volá a niečo na zlepšenie arómy.

Takto vyzbrojený a ozdobený som sa pustil do likvidácie storočných nánosov potrubnej hrdze, vodného kameňa, rias a kyseliny močovej. Najprv som skúsil menej agresívne látky, potom som prešiel na tie, čo obsahujú HCl. Táto kyselina je moja druhá najobľúbejnejšia po H2SO4. Svojho času som HCl aktívne využíval na leptanie plošných spojov. Prilial sa peroxid vodíka ako katalyzátor a šlo to jedna radosť. Výslednú zmes som preventívne vylial mame do muškátov. Po pol roku sme mali v paneláku muškátový prales a mama bola happy ako jej muškáty rastú. Našťastie dodnes na to neprišla.

Takže poďme späť k čisteniu. Keďže prvá dávka nezabrala, použil som ďalší prostriedok. Po ňom ďalší. Recept neprezradím, mám to zakázané od SIS, aby to nezneužili nejaký teroristi. Jednoducho po určitej kombinácii došlo k produkcii bližšie nešpecifikovaného plynu. Neviem, či to bolo ním, alebo záchvatom smiechu, ale začal som plakať a rehotať sa zároveň.

Po chvíľke ma to, ale prešlo. Dym sa valil stále viac, tak som sa ho rozhodol zaliať vodou. Keďže bol spachovač dočasne nefunkčný, tesne pred chemickým pokusom som spláchol a prietok bol dosť slabý, stieklo trošku vody, ktoré miesto utlmenia reakcie spravilo presný opak. Reakcia sa urýchlila a dymu bolo ešte viac.

To už som otváral okno a plakal z inhalovaného plynu a ešte väčšieho rehotu. Keďže to bolo v neskorých večerných hodinách, nebudil som v budove nejakú extra pozornosť. Zato na ulici sa zbehol hlúčik mojích fanúšikov. Rovnako som neušiel pozornosti špionážnych satelitov a tak o zhruba 20 min. obsadila budovu slovenská protichemická jednotka, ktorá sa v tom čase pripravovala do Iraku.

Predbežne ma dekontamionovali slivovicou, na to mi hodili deco bieleho vína, čo vo mne vyvolalo protireakciu voči absorbovaným chemickým plynom. Tú som potom vyvrhol do kozmického priestoru prostredníctvom vedľajšieho objektu určeného na ďalšiu dekontamináciu.

Keď som už bol dekontaminovaný, spoločne s chlapcami sme užili preventívnu dávku tequily a potom sme sa hrali na drevorubačov. Jednoducho sme sa zrúbali...


Úlety | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014